Bloembak cortenstaal, waar let je op?

April 3, 2022 by No Comments

Een bloembak cortenstaal is een gelegerd stalen bloembak die corrosiebestendige eigenschappen heeft van koper, chroom en nikkel. Dankzij deze eigenschappen wordt het staal verder beschermd.

Er zijn verschillende soorten bloembakken die geschikt zijn voor buitengebruik. Alle bakken hebben bepaalde kenmerken. Sommige zijn niet kapot te krijgen, sommige zijn superlicht of sommige kunnen roesten. Maar het is belangrijk om te weten wat je precies wilt voordat je een bloembak koopt.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat bij een cortenstale en aluminium bloembak het water goed weg kan lopen. Beide bloembakken zijn dan ook altijd voorzien van afwateringsgaten.

Een cortenstale bloembak kan roestwater afleveren tot het moment dat er een vernislaag is gecreƫerd. Hier moet je dus wel rekening houden wanneer je een cortenstale bloembak koopt. Hier is overigens een simpele oplossing voor. Wanneer de bak boven kiezels en tegels komt te staan/hangen dan kan je er een stuk karton onderleggen totdat de bloembak volledig is geroest. Op gras is dit uiteraard niet nodig.

Voordelen van een cortenstale bloembak:

  • Cortenstaal is zeer stevig en duurzaam
  • Cortenstaal past perfect in elke tuin, zowel modern als klassiek
  • Cortenstaal is ecologisch, want het is volledig recyclebaar
  • Cortenstaal is UV en vorstbestendig
  • Cortenstaal heeft een warme en natuurlijke uitstraling.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *